@ ONTWERPBUREAU STUDIO STERK MERK | UTRECHT EN NIJMEGEN

Wij maken effectieve logo’s, huisstijlen en websites

Ontwerpbureau Studio Sterk Merk is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van een visuele merk identiteit (logo’s, huisstijlen en websites) en brand storyline. Wij ontwerpen en leveren daarnaast alle mogelijke toepassingen, zoals posters, flyers, reclamedrukwerk, boekomslagen, visitekaartjes en briefpapier,en DVD- en CD-covers.

Wij zijn een klein, flexibel ontwerpbureau en hebben een vast netwerk van partijen met wie wij elke opdracht van begin tot eind kunnen uitvoeren. Dit zorgt er voor dat we efficiënt en resultaatgericht kunnen werken.

Het uitgangspunt achter alle ontwerpen is dat ze optimaal uitdrukking geven aan de merk identiteit en het merkverhaal van een opdrachtgever of campagne boodschap. Aan een ontwerp gaat daarom altijd eerst een kort, maar scherp en intelligent onderzoek naar het kern verhaal vooraf.

Op basis van dat onderzoek ontwerpen wij een bijpassende identiteit, het merkuiterlijk. Voor nieuwe merken, of merken die aan vernieuwing toe zijn, ontwerpen wij heldere en onderscheidende logo’s en huisstijlen.

En wie zijn wij dan wel?

De eigenaren en vormgevers van Studio Sterk Merk zijn Patrick Wieggers en Erik van Oijen. Wij hebben elkaar in 2010 ontmoet op het Art & Design College, waar we – vanuit totaal verschillende achtergronden – vormgeving studeerden.

Patrick heeft Marketing en Communicatie gestudeerd en daarnaast Filmwetenschappen. Hij heeft zeer ruime ervaring in de toegepaste marketing in zowel profit- als non-profitorganisaties. Zijn belangrijkste drive is de zoektocht naar dé perfecte verzinnebeelding van een communicatieboodschap. Hij zorgt er daarbij altijd voor dat een uiting klaarheid, helderheid en actualiteit heeft. Daarnaast heeft hij een onfeilbaar gevoel voor esthetiek en maat.

Erik heeft Engels taal- en letterkunde gestudeerd, en is behalve vormgever ook singer-songwriter en projectleider. Hij wordt gedreven door een onstuitbare creatieve wilsdrang, onderzoekt vrijelijk en onvermoeibaar alle mogelijkheden, en moet in dat proces regelmatig door Patrick ingetoomd worden. Als schrijver en muzikant houdt hij van ritme en metrum, en dat zijn elementen die ook terugkomen in zijn grafische vormgeving. Als projectenman is hij erop gespitst klussen goed voor te bereiden en te plannen en er voor te zorgen dat op tijd het juiste resultaat wordt afgeleverd.

Ontwerpbureau Studio Sterk Merk | logo-overzicht